aegean man
ναι
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
7872 αναγνώστες
1 σχόλιο
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010
22:39
Θρύψαλα η δυναμική αντίσταση,εάν ξεπεράσει το 0.84 αναμένω με ενδιαφέρον την αναμέτρηση με τον 200άρη(ΕΜΑ 0.97-SMA 1.03)...
Το σχόλιό σας
1219 αναγνώστες
5 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010
14:25

Κάτι “τρέχει” με Forthnet – hol 
Όπου υπάρχει καπνός, συνήθως υπάρχει και φωτιά. Και στην περίπτωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Forthnet και hellas online που έχουν ξεκινήσει από τον Μάρτιο, δείχνει να υπάρχει πολύς καπνός τις τελευταίες ημέρες. Τόσος που, σύμφωνα με πληροφορίες του telecomnews.gr, οι οποίες, όμως, δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, το deal έχει κλείσει μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Πρακτικά, το μόνο βέβαιο είναι πως κάτι κινείται στο συγκεκριμένο μέτωπο, δεδομένου κιόλας ότι οι διαπραγματεύσεις δεν είναι δυνατόν να συνεχίζονται για πολύ ακόμη. Άλλωστε, το σκηνικό στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας είναι αρκετά δυναμικό και τόσο η Forthnet όσο και η hellas online θα πρέπει να εξετάσουν όλες τις επιλογές του.

 

Το τι μέλλει γενέσθαι στη Wind είναι ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψην, όπως και η κάθοδος της Cyta στην Αθήνα αλλά και το τι θα κάνουν οι μικρότεροι πάροχοι όπως η On Telecoms και η Cosmoline που δείχνουν να είναι “στάσιμοι” και να αναζητούν διέξοδο... Μήπως, όμως, και η Forthnet με την hellas online αναζητούν επίσης λύσεις; Και αλήθεια τι θα σημάνει αν οι Γερμανοί της Deutsche Telekom κρίνουν ότι η επιλογή του Παντελή Τζωρτζάκη, διευθύνοντος συμβούλου της Forthnet, είναι μία χαρά για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, όπως επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση;
 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1142 αναγνώστες
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010
09:15

Ετοιμασίες «γάμου» για Hol- Forthnet με τις ευχές του ΟΤΕ

forthnet_holΟι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Hellas On Line και της Forthnet φτάνουν στο τέλους τους και επιτελείς των δυο ομίλων κάνουν ήδη ετοιμασίες για τον «γάμο». Οι δυσκολίες που υπήρχαν, λόγω της δαιδαλώδους δομής της Forthnet ξεπεράστηκαν, μετά την οριστική απόφαση των Σωκράτη Κόκκαλη και Παντελή Τζωρτζάκη, να μη συμπεριληφθεί στη συμφωνία η Nova.

 

Πηγές από τις δύο εταιρείες λένε ότι τόσο ο κ. Κόκκαλης όσο και ο κ. Τζωρτζάκης ήθελαν να μπει και το δορυφορικό κανάλι στην συμφωνία. Ο μεν κ. Τζωρτζάκης γιατί διαβλέπει μείωση των συνδρομητών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και θα ήθελε να μοιραστεί τα έξοδα με ένα άλλο ισχυρό εταίρο, ο δε κ. Κόκκαλης για να αποκτήσει πρόσβαση σε τηλεοπτικό δίκτυο.

 

 

Με την επερχόμενη συγχώνευση των δύο εταιρειών, περισσότερο κερδισμένη είναι η Forthnet, καθώς θα εισέλθει, μέσω της συμμετοχής της Vodafone στη Hol (η οποία κατέχει το 18,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας) και στην κινητή τηλεφωνία, κάτι που δεν είχε ως τώρα. Από την άλλη πλευρά η Hol θα προσπαθήσει να κρατήσει τα κεκτημένα του 2009, που είναι 311 χιλιάδες συνδρομητές, οι οποίοι όμως αποκτήθηκαν με μεγάλη συμπίεση των τιμολογίων της εταιρείας και ταυτόχρονη αύξηση των επενδύσεων και ιδιόκτητων υποδομών.

 

Τι σημαίνει όμως για την αγορά η συγχώνευση Hol – Forthnet; Προφανώς θα δημιουργήσει νέα δεδομένα, καθώς οι δυο εναλλακτικοί πάροχοι θα αποκτήσουν μια τεράστια μάζα, η οποία θα τους κάνει ευθέως ανταγωνιστικούς με τον ΟΤΕ, ο οποίος ελέγχει περίπου 1 εκατ. ευρυζωνικές συνδέσεις, ενώ Hol και Forthnet έχουν μαζί περίπου 670.000 συνδέσεις. Παρά το γεγονός όμως ότι θα έχει να αντιμετωπίσει μεγαλύτερο ανταγωνισμό, ο ΟΤΕ εύχεται να πραγματοποιηθεί  όσο πιο γρήγορα γίνεται η συγχώνευση των δύο εταιρειών. Και αυτό γιατί θα λύσει το πρόβλημα που του δημιουργεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία του επιβάλλει υψηλές χρεώσεις, οι οποίες όμως του αφαιρούν καταναλωτές, που αναζητούν φθηνότερες λύσεις.

 

Με την συγχώνευση Hol – Forthnet όμως δημιουργούνται συνθήκες ανταγωνισμού και, σύμφωνα με πληροφορίες, η εθνική ρυθμιστική αρχή  έχει αποφασίσει να άρει τη ρύθμιση στις υπηρεσίες της τηλεφωνίας. Αυτό θα επιτρέψει στον ΟΤΕ να προχωρήσει σε επιθετικότερη εμπορική, πολιτική, με συμπίεση των τιμών, έχοντας μεγάλη οικονομική ευρωστία, σε συνδυασμό με την υπερχρέωση των ανταγωνιστών του. Η Forthnet έχει 504 εκατ. ευρώ μακροπρόθεσμο δανεισμό και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 213 εκατ. ευρώ, ενώ η Hol οφείλει σε προμηθευτές 125 εκατ. ευρώ και σε μακροπρόθεσμα δάνεια 150 εκατ. ευρώ. Με τη συνένωση, οι δυο εταιρείες υπολογίζουν ότι τα ετήσια έσοδα μπορούν να ανέλθουν σε 500-550 εκατ. ευρώ με συνολικά κέρδη γύρω στα 100 εκατ. ευρώ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο ενοποιημένο σχήμα που αναμένεται να δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα πλειοψηφικό πακέτο θα διαθέτει η Forthnet και μειοψηφικό η Hol.

http://www.telecomnews.gr/top-story/307-etimasies-gamou-gia-hol-forthnet-me-tis-euxes-tou-ote.html

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1525 αναγνώστες
Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2009
23:24

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις